casino

Roulette, hoeveel zet je in?

Roulette, hoeveel zet je in?

Het populaire spel Roulette wordt gespeeld met een wiel met 37 verschillende vakjes. In deze vakjes staan de nummers van 0 t/m 36. De nul wordt bij Roulette ook wel zero genoemd en is groen. Van alle andere getallen is de helft rood, en de andere helft zwart.

Het is bij Roulette de bedoeling dat spelers raden in welk vakje het balletje terecht zal komen als het wiel stopt. Valt het balletje op het vakje waar jij op hebt ingezet, dan win je. De croupier betaalt zowel je winst als je inzet uit.

Inzetten bij Roulette

Wanneer het over inzetten gaat dan heb je bij Roulette een aantal verschillende mogelijkheden. Je kan zowel op een als op meerdere nummers tegelijk inzetten. Hoeveel je wint hangt weer van het soort inzet af.

Wanneer je kiest voor inzetten op een getal, wordt dit ook wel plein genoemd. Het is bij Roulette toegestaan om op alle nummers in te zetten, ook op de 0. Wanneer het balletje op het vak valt waar jij op hebt ingezet win je 35 x je inzet. Ook je eigen inzet krijg je terug.

Bij het spelen van Roulette heb je ook de mogelijkheid om met een fiche een aantal getallen af te dekken. Dit kan tot maximaal 6 getallen. Hoe meer nummers hoe groter je kans op winst. Alleen is het wel zo dat de hoogte van de uitbetaling lager zal uitvallen.

Nog een mogelijkheid die je bij Roulette hebt om in te zetten is op kolommen. Je kan daarnaast ook op dozijnen inzetten of gewoon simpelweg kiezen voor een inzet op rood of op zwart. Ook even of oneven getallen en de nummers 1 t/m 18 of 19 t/m 36 zijn mogelijk.

Bij Roulette geldt dat je zelf de hoogte van je inzet mag bepalen. Waarschijnlijk kies je er als beginner voor om met een fiche te beginnen. Je kan dan bijvoorbeeld 5 euro op een bepaald getal zetten of tien euro op zwart.

Op het moment dat Roulettespelers hun inzetten plaatsen geeft de croupier een draai aan het wiel. Je kan nu nog steeds inzetten. Pas als de croupier zegt niets meer inzetten of rien ne va plus mogen er geen inzetten meer worden geplaatst.

Meer te weten komen

Black Jack

Kledingvoorschriften

Hoe oud moet je zijn